zondag 20 april 2008

Grote Wiskundedag

Op 16 april werd de grote wiskundedag gehouden. Het thema van deze dag was tijd. Zoals jullie weten, hadden alle kinderen een wekkertje mee. De hele school verzamelde zich in de kleutergymzaal. Alle wekkers stonden in het midden. Om kwart voor negen moesten alle wekkers te gelijk af gaan. Een leuk idee! Iets voor kwart voor negen gingen de eerste wekkers al af. Het is dus niet gelukt om alle wekkers te gelijk af te laten gaan, maar alsnog was het een luid kabaal van wekkers. Bij deze was de grote wiskundedag ingeluid.

In de klas vertelde juf Hanne een verhaal over een schildpad, die de tijd kwijt was. Daarna gingen we met de kinderen naar buiten om allerlei spelletjes op tijd te doen. Dit deden we in twee teams. Zo was er een parcours uit gezet, moesten de leerlingen zo snel mogelijk de zandbakrand vol taartjes maken en hebben we een bal-doorgeef-spel gespeeld. Bij dit laatste spel was de groep van juf Hanne het snelst.

Weer binnen hebben we een klok geknutseld. Het resultaat hebben jullie vast al gezien.

Dat was het alweer. Een gezellige, korte, drukke dag. We hadden tijd te kort. Daarom gaan we morgen nog een paar spelletjes met de zandloper doen.

Geen opmerkingen: